2012 EuroSkills felkészülés

Az asztalos csapat szakmai felkészülése július 9-től 20-ig Győrben folytatódott Berkes Gábor munkahelyén, a Trendy Design Kft. műhelyében, Illés Gábor cégvezető vezetésével.

EuroSkills Spa 2012

Megkezdődött a 2012-es EuroSkills verseny. A magyar asztalos csapat az első napon jól teljesített!
A versenyzőink nagyon motiváltan es jól dolgoztak a csapategység továbbra is töretlen!
Az asztalosok versenye a Belga Forma 1-es pálya célegyenesnél lett kialakítva. Az égiek első nap nem voltak kegyesek a versenyhez, egész nap eset az eső.

Sopron

Az Euroskills versenyre készülő asztalos csapat szeptember 7-én és 8-án sikeres bemutatót tartott Sopronban az InnoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat keretében.

A versenyzők a szponzorok által biztosított gépekkel és eszközökkel berendezett standon készítették el az idei Euroskills asztalos versenyfeladatot. A versenyzők munkáját élénk érdeklődés és biztatás kísérte a látogatók, illetve a szakemberek részéről. A nyilvános, közönség előtti szereplés és a rendezvény hangulata nagymértékben segítette a versenyzők munkáját és felkészülését a közelgő belgiumi versenyre.

A csapat szeptember 10-től tovább folytatja a felkészülést a budapesti Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskolában és Szakiskolában.

A versenyzők itt már a kiválasztott és már korábban is elkészített versenyfeladatot gyakorolták tovább az Euroskills versenyhelyzetnek megfelelő időbeosztással, és pontozási kritériumok figyelembevételével. A versenyzők háromszor készítették el a feladatokat, különösen figyelve az időbeosztásra, és a megfelelő technológia alkalmazására. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetve a minőségre és a szigorú értékelési rendszer követelményeinek betartására.

A felkészítésen a szakértők is részt vettek, és folyamatosan koordinálták, értékelték a versenyzők munkáját.

A felkészülés mindhárom versenyzőnek 2012. júniusában a Kaesz Gy. Faipari Iskolában történt a szakértők irányításával.

Ligno Novum Faipari Szakkiállítás, Hungexpo  „A” pavilon.

Résztvevő versenyzők: Berkes Gábor, Ónodi Zoltán és Sárvári Ádám.
A versenyzők munkáját Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértő segítette, illetve a szponzorok részéről Kopasz Anikó koordinálta.

A belgiumi Euroskills versenyre készülő magyar asztalos csapat sikeres bemutatót tartott a 20. Ligno Novum Faipari Szakkiállításon. A három versenyző először szerepelt együtt nyilvános rendezvényen, amely hozzájárult a csapategység és a csapatmunka kialakulásához. A versenyzők mindkét napon korábbi Euroskills versenyfeladatokat gyakoroltak közönség előtt, versenykörülmények között. A rendezvényen szerzett tapasztalatok nagymértékben elősegítik a további felkészülést.

Az asztalos csapat részére a kiállítói területet az Országos Asztalos-és Faipari Szövetség és az X-Meditor Kft., a Ligno Novum kiállítás szervezője biztosította.
A feladat elkészítéséhez szükséges anyagokat és gépeket a H-didakt Kft. és a Festool márka hazai márkaképviselete a Tooltechnic System Kft., az alapanyagok előkészítését és a gyalupadokat pedig a Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola biztosította.

Fotók

 

Letölthető anyagok

Euroskills 2012 – magyarországi válogatóverseny
Magyar Asztalos újságban - Felkészülés: Euroskills 2012

 

 

 

Globula NetStudio 2009