Új villanyszerelés oktatási központ a PÁGISZban

Új elképzelés, új kapcsolat, új távlatok a szakképzésben. Új Oktatási Központot létesített a Legrand Zrt a PÁGISZ-ban.

Május 10-én délelőtt 11 órakor Károlyi László, a Legrand Magyarország vezérigazgatója és Hollenczer Lajos, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és ÁMK (PÁGISZ) igazgatója ünnepélyes keretek között vágta át a nemzeti színű szalagot, ezzel felavatva a Legrand Nyugat – Magyarországi oktatási központját.

A Legrand első nagy oktatási központja Egerben működik 1999 óta. Azóta 5 másik városban is létesült oktatóbázis, de hiányzott egy nagyobb a nyugati országrészben.

A PÁGISZ-ban több éve működik automatikai oktatás központ, az erősáramú szakmában végbement gyors fejlődés azonban egy új, a korszerű szakképzésnek helyet adó oktatóközpont létrehozását igényelte.

A két fél országos szakmai versenyeken elmélyülő kapcsolatát Legrand rendezés – PÁGISZ győzelem) teszi még szorosabbá a most átadott létesítmény. Természetesen itt már a legújabb technológiák is megjelennek: a „villanykapcsolótól" az intelligens épületen át (My Home) a felügyelt nagyteljesítményű energiaelosztásig minden oktatható. A szakképzés színvonalát egyrészt a több mint 15 MFt értékű modern technika (14 munkahelyes biztonságos rendszer, interaktív tábla, mozgó ábrák, a tervezést segítő szoftverek stb.), másrészt a Legrand és a PÁGISZ oktatói biztosítják.

Az ünnepségen a köszöntők után került sor az oktatási központ bemutatására. A meghívott vendégek (műszaki középiskolák igazgatói, Audi Hungária Motor Kft, Nemak Kft, VILL-KORR Hungária Kft, Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, H-Didakt Kft, a Legrand Magyarország vezetése és a Legrand Közép-Keleteurópai régió vezetői) az ötlettől a megvalósulásig tartó folyamatról tájékozódhattak. Megismerték a terem adta ehetőségeket, az új biztonsági és jelzőrendszert. Az előadást követő beszélgetéseken, mind a hazai, mind a külföldi vendégektől elismerő visszajelzés érkezett az oktatási központban megvalósított újdonságokról.

További eszmecserére, kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség az ünnepség záró részeként megrendezett állófogadáson.

Fotók

 

Linkek

www.pagisz.eu
Új Oktatási Központot létesített a Legrand Zrt a PÁGISZ-ban.
 

Letölthető anyagok

Új villanyszerelés oktatási központ a PÁGISZ-ban

 

 

 

Globula NetStudio 2009